Curs + Concurs pentru Kidiboti: Construiti Orasul Viitorului!

Curs + Concurs pentru Kidiboti: Construiti Orasul Viitorului!

Dragi copii, dragi parinti,

Avem un curs + concurs pentru Kidibotii-copii!

INSCRIERI AICI

Obiectiv:

sa ii tinem ocupati cateva ore bune, ca sa le antrenam mintea, sa o punem pe moate. 🙂

Ce trebuie sa faceti:

Copiii trebuie sa construiasca singuri o macheta a “Orasului Viitorului”, asa cum il vad ei: futurist, mobil, curat/poluat, cu extraterestrii, cu gropi in astfalt (sau nu), cu masini zburatoare, cu caracatite cu 4 ochi… Imaginatia voastra este limita. 🙂

Ce materiale puteti folosi?

Absolut ce doriti: lego, playmobile, carti, banane, propriul caine, creioane colorate, gunoaie, etc.. citeste mai mult

Un judecator, un procuror de la Tribunalul Bucuresti si un procuror DIICOT intra intr-un liceu

Un judecator, un procuror de la Tribunalul Bucuresti si un procuror DIICOT intra intr-un liceu

Suna ca un banc, dar nu este.

Sunt oameni în slujba țării de ani de zile, asigurându-se să fim mai jusți, să fim corecți, să ne fie bine, apărându-ne de rău.

Dar când răspund pozitiv imediat la o simplă rugăminte de a-i invita să le vorbească elevilor în cadrul programului ,,Mission: Justice For All” al StartEvo, nu am cum să nu-i ador.💕

I-am avut pe 4 octombrie 2024 invitați la Liceul Teoretic C.A. Rosetti pe:

– Stoian Cătalina – Parchetul de pe lânga Tribunalul București, procuror citeste mai mult

Cum a fost la “Kidibot IT Treasure Hunt”, Scoala Gimnaziala Targu Logresti, Gorj

Cum a fost la “Kidibot IT Treasure Hunt”, Scoala Gimnaziala Targu Logresti, Gorj

Ieri, luni 14 Octombrie 2024, de la 8:15 – 14:00, am facut un nou eveniment “Kidibot IT Treasure Hunt” la 5 ore distanta de condus de la Bucuresti, in Scoala Gimnaziala Targu Logresti, judetul Gorj.

Evenimentul a fost facut sub egida Meet and Code si Asociatia Techsoup.

Am fost 3 persoane (Alina Ferseta, Constantin Ferseta si trainerul Matei, elev clasa a X-a la Vianu).

Au participat toti cei 58 de copii de clasele V-VIII din scoala, precum si cativa voluntari – doamna directoare, 2 doamne profesoare, 2 domni profesori, Gheorghita si Costel (oameni de baza) si femeia de serviciu. citeste mai mult

7 concluzii pe care le-am tras dupa Noaptea Cercetatorilor de la Muzeul Antipa

7 concluzii pe care le-am tras dupa Noaptea Cercetatorilor de la Muzeul Antipa

Vineri, 27 septembrie, de la 3-8PM, am fost invitati sa facem un atelier gratuit la Muzeul Antipa, in cadrul evenimentului Noaptea Cercetatorilor.

Dupa ce am interactionat cu peste 1000 de copii in 5 ore, am tras niste concluzii, pe care am zis ca e util sa vi le impartasesc si Dvs.:

  • Toleranta la esec este FOARTE SLABA la majoritatea copiilor. Ei aveau de rezolvat diverse puzzle-uri de IQ (sarme imbarligate, constructii 3D, cuburi Rubik, jocuri de logica, etc…). Majoritatea se dadeau batuti foarte repede (maxim 1 minut).
  • Toleranta la esec SCADE odata cu cresterea varstei. Cei mai mici erau in general cei mai ambitiosi. Cei de liceu abandonau imediat, chiar se mandreau cu asta.
  • Majoritatea parintilor nu se implicau si ei in activitati. Aici, sincer nu stiam cum sa o interpretez:
    • ori aveau bun simt, ca nu era loc suficient si ziceau sa lase pe alti copii potentiali sa aiba loc
    • ori erau in mindset de “taximetristi” – vineri seara, si-au dus copilul la activitati interesante, dar preferau sa stea cu gandurile lor sau cu nasul in telefon. Probabil erau un mix.
    Am avut cativa voluntari extraordinari de la Colegiul National Spiru Haret, care au gestionat incredibil de bine puhoaiele de copii 🙂 Initial nu prea stiau la ce sa se astepte, dar la final au plecat cu greu 🙂 Concluzia a fost: presiunea sociala pozitiva rocks.
    • Conteaza ENORM sa ai la scoala copilului tau un cadru didactic care sa fie proactiv, sa isi doreasca sa le dea niste experiente extra-curriculare. Tot respectul. Am vazut mai multe profesoare/invatatoare, impreuna cu cardurile de copii, pe care incercau sa ii motiveze, sa le genereze putin entuziasm in ochi. Astfel de experiente sunt puncte de inflexiune in viata lor. Cu cat mai multe, cu atat mai multe sanse sa faca ceva in viata.
    • Exista o specie de parinti care ne plac maxim: sa ii denumim “inginerii”. Oameni faini, care vin impreuna cu copiii lor si se implica cu trup si suflet. De exemplu, in imaginea de mai jos, un tatic cu lanterna incerca sa isi dea seama cum sa scoata o biluta dintr-un labirint de lemn, alt parinte incerca sa rezolve toate sarmele imbarligate :))) Oameni super, cu care ai ce sa vorbesti. Copiii lor au extra sanse in viata. Ideal e sa ai prieteni de acest gen….
    • Unii copii au un antrenament neuronal incredibil. Acest baietel i-a propus fetitei din dreapta sa faca echipa amandoi astfel incat sa rezolve cat mai bine misterul balansoarelui. Nu a zis “lasa-ma pe mine” sau “o data tu, o data eu”. A expus in cateva cuvinte avantajele unei potentiale colaborari ad-hoc si au inceput sa lucreze impreuna. O sa ajunga departe…

    La Antipa am fost impreuna cu Stiinta&Tehnica, ca parte a Atelierelor Stiinta&Tehnica. Deasemenea, au mai jos si Eugen Demeterca (expertul nostru in generare de imagini SUPERBE cu AI + muzica), precum si Daria si Simona. citeste mai mult

Atlantykron la JPL, California

Atlantykron la JPL, California

Anul 2024 a fost un an deosebit pentru Atlantykron (Tabara de Tineret).

In primul rand, a fost editia cu numarul #35. Va dati seama, 35!!! Cate evenimente din Romania se pot lauda ca rezista de 35 de ani? Mai ales evenimente de stiinta, pentru tineri

In al doilea rand, am avut invitati de marca. Printre ei, prietenul Atlantykron de la NASA (mai precis Jet Propulsion Laboratories), inginerul Ravi Prakash. El oricum era un invitat online an de an, dar in acest an ne-a facut onoarea sa vina pe insula impreuna cu familia lui. citeste mai mult

Cum a fost la Astrofest 2024

Cum a fost la Astrofest 2024

Jumatate din ziua de vineri, 17 mai 2024 + toata ziua de sambata, 18 mai 2024 am fost in Parcul Crangasi la Astrofest 2024 (editia cu numarul #10).

Roboti de toate formele si culorile (in special de la SmartRobot.ro), VR, calculatoare, AI, astronomi amatori, institute de cercetare, companii, aprox 100 de ONG-uri. Organizator: Stiinta&Tehnica, Asociatia Science & Technology.

Ca de obicei, singurul cosmonaut roman, Dumitru Prunariu a fost prezent si a inspirat multimea.

Multumiri lui Adrian Banuta, organizatorul neobosit, care a facut acest eveniment posibil. citeste mai mult

Cum a fost la Sci-Fi Fest Osica de Sus – Prima Localitate Creativa A.I. din Romania!

Cum a fost la Sci-Fi Fest Osica de Sus – Prima Localitate Creativa A.I. din Romania!

Sambata, 27 aprilie 2024, a fost ziua in care comuna Osica de Sus, judetul Olt, a devenit PRIMA LOCALITATE CREATIVA A.I. DIN ROMANIA. Si noi, Asociatia StartEvo si Kidibot, am facut asta posibil 🙂

Dar ce inseamna “Prima localitate creativa A.I. din Romania”?

Prima localitate din Romania in care peste 1% din populatie a invatat sa foloseasca multiple unelte cu inteligenta artificiala si sa creeze o atractie turistica din comuna lor.

Osica de Sus este o comuna la jumatatea distantei dintre Caracal si Slatina cu aprox 4000 de locuitori. Din acestia, peste 50 de copii de la liceul din localitate (Liceul Teoretic “Ion Gh. Rosca”) au participat la cursurile si atelierele noastre, au invatat sa foloseasca unelte de grafica cu Inteligenta Artificiala. Si operele lor au impanzit localitatea, prin geolocatie, astfel incat sa bucure pe toata lumea, localnici si turisti. citeste mai mult

Rugaminte completare chestionar

Rugaminte completare chestionar

Zilele trecute am vorbit cu 3 părinți diferiți care îmi povesteau de durerile lor zilnice cu programul juniorilor. Cum jonglează cu școala, after-ul, cursurile, antrenamentele, bunicile, mâncarea caldă, parcările, prietenii, traficul din oraș, cu dependența de jocuri, etc..

O întreagă epopee.

Așa că vreau să te ajutăm și pe tine cu câteva sfaturi, dacă vrei să ne răspunzi la câteva întrebări. De exemplu:

Tu, ca părinte, cât de încântat ești de programul copilului tău?

Cât de mult crezi că pierde timpul? Sau, dimpotrivă, nu are nici timp să respire? citeste mai mult

Bucharest Henge

Bucharest Henge

În jurul solstițiului de vară și al solstițiului de iarnă, din anumite zone ale Bucureștiului, poți surprinde apusuri și răsărituri spectaculoase. Nu sunt necesare aparate profesionale.

Chiar și cu un telefon mobil poți avea poze de colecție. De două ori pe an, în 17 aprilie și în 24 august, Soarele apune fix în același loc, adică la același azimut (285), aproximativ la ora 19:55.

Datele sunt determinate la distanță egală de Solstițiul de Vară, iar ora este extrem de importantă: pentru doar câteva minute puteți rata fenomenul. citeste mai mult