Month: April 2022

Câștigă criptomonedă Kidibot învățând lucruri noi

Veste bună! Acum poți acumula CRIPTOMONEDA KIDIBOT!

Toți utilizatorii Kidibot au primit automat un porfofel de criptomonedă Kidibot pe profilele lor publice.

Cum puteți câștiga criptomonedă Kidibot?

În acest moment, rezolvând MISIUNI KIDIBOT de aici – https://www.kidibot.ro/misiuni

Fiecare MISIUNE este compusă dintr-una sau mai multe task-uri.

După fiecare TASK rezolvat cu succes, primești vKidiboți. Când finalizezi MISIUNEA, ai voie să schimbi vKidiboții câștigați în criptomoneda Kidibot.

Dacă abandonezi MISIUNEA, pierzi toți vKidiboții câștigați. Deci, trebuie să nu abandonezi! citeste mai mult

Kidibot Plastic Detectives

Kidibot Plastic Detectives

Dragi Kidiboți

În curând vom cointeresa copiii + parintii lor sa cumpere produse cu ambalaj NON-PLASTIC in defavoarea celor cu ambalaj de PLASTIC, precum si produse de volum mic in defavoarea produselor de volum mare.

Participantii vor scana cu app-ul KIDIBOT (iOS sau Android) codurile de bare tiparite pe produse dupa ce le-au cumparat din magazine si vor intra intr-un sistem de gamification educational, primind moneda virtuala Kidibot, cu care vor putea sa cumpere din www.kidibot.ro/shop/ telefoane, boxe Sony, ebook-uri, micro-cursuri, carti, etc. citeste mai mult

De ce e mai bine să bem din recipient de sticlă decât de PET?

De ce e mai bine să bem din recipient de sticlă decât de PET?

  1. Produsele ținute în ambalaje de plastic se strică mai rapid
  2. Produsele ținute în ambalaje de plastic devin toxice pentru sănătate dacă stau în soare/căldură sau frig
  3. Majoritatea ambalajelor de plastic poluează foarte mult

Peste tot în jurul nostru avem ambalaje de PET.

Din păcate, majoritatea ajung la groapa de gunoi, sau, mai rău, în natură.

Statele Unite în 2021 au avut o rată de reciclare proastă de aproximativ 5% pentru deșeurile de plastic post-consum, în scădere de la nivelul maxim de 9,5% în 2014, când SUA au exportat milioane de tone de deșeuri de plastic în China și le-au socotit ca fiind reciclate.

Din păcate, reciclarea plasticului este greu de făcut.

Prima problemă este că există mii de materiale plastice diferite, fiecare având propria compoziție și caracteristici. Toate includ diferiți aditivi chimici și coloranți care nu pot fi reciclați împreună, ceea ce face imposibilă sortarea trilioanelor de bucăți de plastic în tipuri separate pentru procesare. De exemplu, sticlele din polietilen tereftalat (PET#1) nu pot fi reciclate cu cochilii PET#1, care sunt un alt material PET#1, iar sticlele verzi PET#1 nu pot fi reciclate cu sticle transparente PET#1 (de aceea Coreea de Sud a interzis sticlele colorate PET#1.) Polietilenă de înaltă densitate (HDPE#2), clorură de polivinil (PVC#3), polietilenă de joasă densitate (LDPE#4), polipropilenă (PP#5) și polistiren (PS#6 ) toate trebuie separate pentru reciclare. citeste mai mult