7 concluzii pe care le-am tras dupa Noaptea Cercetatorilor de la Muzeul Antipa

5
(1)

Vineri, 27 septembrie, de la 3-8PM, am fost invitati sa facem un atelier gratuit la Muzeul Antipa, in cadrul evenimentului Noaptea Cercetatorilor.

Dupa ce am interactionat cu peste 1000 de copii in 5 ore, am tras niste concluzii, pe care am zis ca e util sa vi le impartasesc si Dvs.:

  • Toleranta la esec este FOARTE SLABA la majoritatea copiilor. Ei aveau de rezolvat diverse puzzle-uri de IQ (sarme imbarligate, constructii 3D, cuburi Rubik, jocuri de logica, etc…). Majoritatea se dadeau batuti foarte repede (maxim 1 minut).
  • Toleranta la esec SCADE odata cu cresterea varstei. Cei mai mici erau in general cei mai ambitiosi. Cei de liceu abandonau imediat, chiar se mandreau cu asta.
  • Majoritatea parintilor nu se implicau si ei in activitati. Aici, sincer nu stiam cum sa o interpretez:
    • ori aveau bun simt, ca nu era loc suficient si ziceau sa lase pe alti copii potentiali sa aiba loc
    • ori erau in mindset de “taximetristi” – vineri seara, si-au dus copilul la activitati interesante, dar preferau sa stea cu gandurile lor sau cu nasul in telefon. Probabil erau un mix.
  • Am avut cativa voluntari extraordinari de la Colegiul National Spiru Haret, care au gestionat incredibil de bine puhoaiele de copii 🙂 Initial nu prea stiau la ce sa se astepte, dar la final au plecat cu greu 🙂 Concluzia a fost: presiunea sociala pozitiva rocks.
  • Conteaza ENORM sa ai la scoala copilului tau un cadru didactic care sa fie proactiv, sa isi doreasca sa le dea niste experiente extra-curriculare. Tot respectul. Am vazut mai multe profesoare/invatatoare, impreuna cu cardurile de copii, pe care incercau sa ii motiveze, sa le genereze putin entuziasm in ochi. Astfel de experiente sunt puncte de inflexiune in viata lor. Cu cat mai multe, cu atat mai multe sanse sa faca ceva in viata.
  • Exista o specie de parinti care ne plac maxim: sa ii denumim “inginerii”. Oameni faini, care vin impreuna cu copiii lor si se implica cu trup si suflet. De exemplu, in imaginea de mai jos, un tatic cu lanterna incerca sa isi dea seama cum sa scoata o biluta dintr-un labirint de lemn, alt parinte incerca sa rezolve toate sarmele imbarligate :))) Oameni super, cu care ai ce sa vorbesti. Copiii lor au extra sanse in viata. Ideal e sa ai prieteni de acest gen….
  • Unii copii au un antrenament neuronal incredibil. Acest baietel i-a propus fetitei din dreapta sa faca echipa amandoi astfel incat sa rezolve cat mai bine misterul balansoarelui. Nu a zis “lasa-ma pe mine” sau “o data tu, o data eu”. A expus in cateva cuvinte avantajele unei potentiale colaborari ad-hoc si au inceput sa lucreze impreuna. O sa ajunga departe…

La Antipa am fost impreuna cu Stiinta&Tehnica, ca parte a Atelierelor Stiinta&Tehnica. Deasemenea, au mai jos si Eugen Demeterca (expertul nostru in generare de imagini SUPERBE cu AI + muzica), precum si Daria si Simona.

Ne vedem la urmatoarele evenimente. 🙂

PS. Daca doriti ateliere interesante pentru copiii Dvs in Saptamana Altfel si Saptamana Verde, puteti sa il sunati direct pe Adrian Banuta (Presedintele Stiinta&Tehnica) la 0740.131.288.

PPS. Nu va dati batuti!

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *