Sugestie de concurs pentru copiii din clasa/scoala ta: VIP Challenge. Ei vor castiga multa incredere in sine + distractie :)

4.8
(19)

Intai, sa va spun ce am facut noi.

In luna decembrie 2023 am facut evenimentul “StartEvo Treasure Hunt” la Liceul Teoretic C.A.Rosetti din Bucuresti, cu 200 copii de clasele a IX + 50 de voluntari de la clasele mai mari.

Vedeti aici cum a fost + un mic filmulet de la eveniment.

Una dintre probe a fost “VIP Challenge”.

Copiii trebuiau (pentru extra puncte in competitie) sa abordeze direct cat mai multi influenceri si sa ii roage sa dea o mica declaratie video prin care sa spuna PENTRU EI cat de important este cititul.

Dupa care, veneau la noi, echipa organizatoare, sa ne arate atat filmuletele primite, pentru care primeau multe puncte, dar si INCERCARILE RATATE, pentru care primeau jumatate de puncte.

Cu alte cuvinte, ii rasplateam mai mult pentru raspunsurile de NU primite, implicite sau explicite. Adica ii rasplateam pentru esecuri. 🙂

De ce am facut asta?

Pentru ca generatiile actuale sunt snowflakes. Le este frica sa interactioneze. Multora dintre ei le este rusine sa fie vazuti ca muncesc. Multora le este FRICA DE ESEC. Le este frica de RESPINGERE.

Asa ca am vrut sa le premiem curajul, sa le aratam ca intr-o lume in care abandonul este regula, cei care nu se dau batuti imediat ajung foarte departe.

Am vrut sa le aratam ca nu trebuie sa te demoralizezi. Ca trebuie sa aplici legea numerelor mari in viata. Pentru 100 de NU-uri o sa primesti un DA. Si cand il primesti, te simti stapanul lumii.

Toata lumea vrea DA-urile, dar nu sunt dispusi sa plateasca pretul prin acceptarea a multe NU-uri.

Cine si ce a castigat

Copiii au castigat incredere uriasa in sine (cei care s-au implicat). Au castigat admiratia colegilor si a echipelor din care faceau parte. Au fost antrenati pentru viata. Au vazut ca e normal sa ai esecuri, dar, daca insisti, o sa ai succes! 🙂

VIP-urile au castigat extra imagine. Cum sa nu castigi imagine cand te implici in campanii sociale? 🙂 Cum sa nu inspiri prin exemplu personal intr-un astfel de caz, relevant pentru societate.

Scoala a castigat expunere. Copiii, cand trimiteau solicitarile pe banda rulanta, spuneau “Noi suntem echipa “Pisicile Albastre” din clasa a IX-a a Liceului Teoretic C.A.Rosetti. Suntem implicati in actiunea bla bla bla”

Ce ai tu de castigat daca initiezi un astfel de concurs VIP CHALLENGE?

Satisfactia ca faci o schimbare la mii de copii, cu eficienta ridicata (high leverage).

Sunt o gramada de idei inaltatoare pe care le poti gasi ca tema pentru propriul tau concurs de VIP Challenge. Copiii sa citeasca mai mult. Copiii sa invete mai mult. Copiii sa faca mai multe fapte bune. Copiii sa invete cum sa se protejeze online (Cybersecurity). Copiii sa lucreze sa-si ajute parintii la treburile casnice. Copiii care sa planteze pomi. Copii care sa …

Alegi una care se potriveste cu situatia ta/a clasei tale.

Ii inspiri pe copiii din clasa ta, din scoala ta, din orasul tau sa abordeze VIP-urile si sa se alature campaniei. Pe email, pe mesaj, prin comentarii pe social media, prin telefon, prin abordare directa, cu porumbei, cu fum, etc :)) Pentru VIP-uri, chiar este un avantaj sa se implice.

La final, tragi linie si vezi rezultatele. T zero vs T unu. Chiar merita!

Exemple

Saracul Dorian Popa a fost abordat de 2 echipe diferite la StartEvo Treasure Hunt si a facut 2 filmulete diferite, pentru fiecare 🙂 Asa au mai fost si alte celebritati care au raspuns provocarii. Felicitari tuturor!

Concluzie

Cred ca o astfel de abordare este benefica pentru toata lumea implicata. Este win-win-win-win. Si astfel ajutam tara asta sa devina un loc mai bun.

PS. Daca o faceti, sa ne anuntati si pe noi. 🙂 Mult succes!

Cât de mult ți-a plăcut acest articol?

Dă click pe o steluță să votezi.

Nota medie 4.8 / 5. Număr de voturi: 19

Nu sunt voturi până acum. Fii tu primul care votează!

Mulțumim.

Vrei să ne dai follow?

Ne poți ajuta și cu un review pe Google pentru asociația noastră? 🙂
Ne-ar ajuta foarte mult.
Click aici sa ne dai review pe Google
Please?

Ne pare rău că nu ți-a plăcut acest articol!

Cum putem să îmbunătățim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *