Autor lucrare: Stancu Alexandru Gabriel

Leul de Gheață este un personaj imaginar cu o prezență regală și misterioasă. Acesta este un leu impunător, sculptat parcă din gheață pură, cu blană cristalină ce strălucește sub lumina lunii. Crinul său este lung și elegant, format din franjuri translucide care par să fie făcute din fulgi de gheață.

Ochi lui, de un albastru intens, par să vadă dincolo de realitate, emanând o luminozitate rece și pătrunzătoare. Corpul său puternic și bine proporționat este acoperit de o pojghiță subțire de gheață, dându-i un aspect straniu, ca și cum ar fi modelat din esența iernii.

Leul de Gheață se deplasează cu grație prin tărâmuri înghețate, lăsând în urma sa un puf de abur și cristale delicate de gheață. Are puterea de a controla frigul și poate aduce o liniște glacială în jurul său. Deși arată impunător, Leul de Gheață are o inimă curajoasă și dreptă, protejând natura și echilibrul lumii înghețate pe care o domină. Prezența sa este înconjurată de un mister de nestrăpuns, fascinând pe oricine are șansa de a-l vedea în sălbăticia sa albăstruie.